6 Ekim 2010 Çarşamba

Sıradan biri olmak yada olmamak

Sıradanbiri ismi nereden geliyor bu konuyu açıklayarak başlamak istiyorum. Bir nevi terbiye amaçlı ortaya çıkmıştı. Hiçbir insanın sıradan olmadığına inandığım için kendimi sıradan addederek bir nevi cezalandırmak istemiştim. Biraz sadistce gelebilir fakat biri bana ceza verecekse niye başkası olsun ben kendime ceza da verebilirim.

Gelelim asıl yazmak istediğim konuya iradem ile ilgili herhangi bir noktada müdahaleye asla tahammül edemiyorum. Sırf bu yüzden tercihlerimde bana dikte edilmeye çalışılanın zıttını yapmaya özen gösteriyorum. Mesela emirivakilerden nefret ederim.

Konu ile ilgili aklıma geldikçe söylendiğim bir şey beni bir kız arkadaş ile tanışıtıran bir arkadaşım sen bu kızı kesin götürürsün dediği için. Hayatımda uygulamaya çalıştığım dini kurallar(mesela zina?) bir yana bu tip bir tavır o kız arkadaşım ile duygusal bir bağ kurma olasılığım olsa bile tamamen yok etmiş oldu. Onu kızı gördüğümde hep aklıma o arkadaşımın sözleri kulaklarımda yankılanıyor.

Yada saçlarımı birinin kestir demesine. Sırf bu yüzden saçlarımı uzatabilirim.

Özgür bir birey kendi kararlarını düşünüp tartıp kendi vermelidir. Sırf biri diyor diye iş yapılmaz. Bana birşey dikte edildiğinde ben mümkün olan en zıttını yapmaya özen gösteriyorum.