13 Ağustos 2010 Cuma

Rüyadan hikayeye, olabilirse sonrada şarkıya

Aylar önce rüyamda kulağımda bir şarkı çalıyordu. Uyandığımda hatırladığım birkaç sözü internette arattığımda böyle sözler içeren şarkı olmadığını gördüm. Duyduğum sözleri odamın duvarındaki mantar pantoya asmıştım. Aylardır orada duruyorlardı. Bu sözleri ben tamamlamaya karar verdim. Eğer becerebilirsem belki şarkı sözü bile olabilir. Sadece birkaç sözünü hatırladığım için arasını doldurmaya çalışmak yerine olayı bir hikaye haline getireceğim. Sonrada hikayeden bir şiir yazmayı deneyeceğim. Bakalım bittiğinde nasıl birşey ortaya çıkacak.

Birbirlerini tutkulu bir aşkla seven bir çift acı bir trafik kazasında hayatlarını kaybederler. Geride o sırada annannesinde olan kız cocugu kalır. Kız ergenlik cağına geldiğinde yaşadığı bazı sorunlara belki çare olur diye anne ve babasının en yakın arkadası kıza anne ve babasının hikayesini anlatmaya baslar;

Rüyamdaki şarkı bu kıza söyleniyordu.

Buna benzer bir tekniği daha önce bir yerde görmüştüm. Uygulamayı deneyeceğim. Bu sıralar yazabilcek kadar ilhamım olacağını düşünüyorum. Sadece kimden bahsedersem bahsedeyim hikayenin sonunda ölmeleri gerekiyor.